Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/flamengo/public_html/index.php:1) in /home/flamengo/public_html/index.php on line 2

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/flamengo/public_html/index.php:1) in /home/flamengo/public_html/index.php on line 2

 
cking

  יום א', 19/11/17

  ראשי    מקצועות לימוד    מילוני מונחים

.
פחמימות - סיקינג

פחמימות

ראשי > ביולוגיה > פחמימות

קיימות 3 יחידות:
חד סוכר- גלוקוז, פרוקטוז וגלקטוז.
דו סוכר- סוכרוז ולקטוז.
רב סוכר- עמילן, תאית וגליקוגן.

תפקיד: מקור אנרגיה לביצוע תהליכים בתאים, התאים מפרקים פחמימות בנשימה התאית. גליקוגן הוא חומר תשמורת בו האדם משתמש לאחר שנגמר לו הגלוקוז ונאגר בשרירים ובכבד. התאית עוזרת לפעילות מעיים תקינה.

מקורות: דגנים, תפו"א ובטטה, קמח.
יחידות מבנה: חד- סוכרים.

פירוק: העמילן מתפרק בפה ע"י העמילז. לקיבה מגיע כדו- סוכר ומתפרק בה.
רב סוכר- אינו מסיס במים.

כל גרם פחמימה שוות ערך ל-4 קלוריות.

סיבים תזונתיים:
תרומות הסיבים:
1. תחושת שובע.
2. מאט עיכול וספיגה של המזון.
3. התרככות הצואה, עלייה בנפחה ובכמותה.
- הסיבים התזונתיים סופחים מים ונקשרים מלחי מרה, כתוצאה מכך ישנו מחסור במלחי מרה, הגוף מייצר מלחי מרה חדשים מהכולסטרול, מה שמוביל לירידה בכולסטרול.
- יש לצרוך 25 - 40 גרם סיבים תזונתיים ביום.

- מה יקרה אם התפריט שלנו יכלול כמות לא מאוזנת של תאית וסובין?
יותר מדי = שלשול.
מעט מדי = עצירות.

- החד סוכר (ממתקים: שוקולד, סוכריות) נותן אנרגיה לטווח הקצר וצריכה עודפת שלו תגרום ל:
1. ייבוש.
2. עייפות.
3. השמנה.

דרושים בדחיפות ניצבים לפרסומות, שכר גבוה מאוד למתאימים, לחצו לפרטים!


 

צור קשר - אודות - הפוך לעמוד הבית - הוסף למועדפים
Copyright © 2008-2015 CKing. All rights reserved